Retourneren

Retourneren

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Alle artikelen kunnen binnen de termijn van 14 dagen geretourneerd worden. Het retourrecht verstrijkt dus 14 dagen na de dag waarop je de artikelen fysiek in je bezit krijgt.

 

Retourneren van een zending

Voor het retourneren van een zending bestaan er 2 mogelijkheden:

  • Je kunt een retourlabel aanvragen door een mail of het ‘Modelformulier voor herroeping’ (hieronder te downloaden) te sturen naar info@designaccessoires.be. Heb je de mogelijkheid niet om te mailen dan kan je het formulier ook opsturen per post naar Designaccessoires, Eikenborg 25, 8551 Heestert. Na ontvangst van je e-mail of ‘Modelformulier voor herroeping’ zullen wij jou een retourlabel bezorgen. Druk het label af en bevestig het op het pakket alvorens de zending af te geven in een postpunt naar keuze. In het postpunt hoef je niets te betalen. De retourkosten zullen in mindering gebracht worden van de aankoopsom van de geretourneerde artikelen alvorens het bedrag terug te storten. Je bent niet verplicht maar toch horen we graag wat de reden van retour is zodat we jou in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn.
  • Je kan het pakket ook terugsturen zonder retourlabel. Het volstaat dan om ons leveradres (Designaccessoires, Sint-Annastraat 25, 8553 Otegem) op het pakket te bevestigen en de zending af te geven in een postkantoor. Hou er rekening mee dat je op deze manier de zending in het postkantoor zelf zal moeten betalen. Uiteraard worden de retourkosten in dit geval dan niet meer in mindering gebracht van de aankoopsom van de geretourneerde artikelen. Je bent niet verplicht om ons op de hoogte te brengen van de retour en de reden waarom maar toch horen we dit graag zodat we onze klanten in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn.

 

Download hieronder het modelformulier voor herroeping :

Modelformulier voor herroeping Designaccessoires

 

Aansprakelijkheid retourzending

Designaccessoires is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan retour gestuurde artikelen of het zoekraken ervan. Vraag daarom op het postkantoor altijd om een traceercode en bewaar deze goed. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
In het geval van een defect of wanneer u een verkeerd artikel ontvangen heeft dan betaalt Designaccessoires de kosten voor het retourneren.

 

Kosten van een retourzending

Hier wordt er een onderscheid gemaakt tussen een gedeeltelijke en een volledige retourzending :

Bij een gedeeltelijke retourzending zal de aankoopwaarde van de geretourneerde artikelen terugbetaald worden. Dit op voorwaarde dat de artikelen nog in goeie staat verkeren en dat de verpakking niet beschadigd is. De verzendkosten dienen in dit geval niet terugbetaald te worden door Designaccessoires. De retourkosten zijn voor rekening van de klant. Indien Designaccessoires verantwoordelijk was voor de retour (label), zullen deze kosten in mindering gebracht worden van de aankoopwaarde van de geretourneerde artikelen alvorens het verschil terug te betalen. Als je beslist om het pakket zonder retourlabel naar het postkantoor te brengen dan zullen de verzendkosten zelf moeten betaald worden. Deze worden dan uiteraard niet meer in mindering gebracht van de aankoopwaarde van de geretourneerde artikelen.

Bij een volledige retourzending zal de aankoopwaarde van de artikelen en de verzendkosten terugbetaald worden. Dit op voorwaarde dat de artikelen nog in goeie staat verkeren en dat de verpakking niet beschadigd is. De retourkosten zijn voor rekening van de klant. Indien Designaccessoires verantwoordelijk was voor de retour (label), zullen deze kosten in mindering gebracht worden van de aankoopwaarde van de artikelen en de verzendkosten alvorens het verschil terug te betalen. Als je beslist om het pakket zonder retourlabel naar het postkantoor te brengen dan zullen de verzendkosten zelf moeten betaald worden. Deze worden dan uiteraard niet meer in mindering gebracht van de aankoopwaarde van de geretourneerde artikelen.

 

Retouradres (staat reeds op het retourlabel vermeld)

Designaccessoires

Sint-Annastraat 25

8553 Otegem

BELGIË